Whirlpool ADP 6937 WH – Oprava Chyby F3, Fb, F6 + Chybové hlášky

By | 9.5.2014

MENU


Whirlpool

Chyba F3 – oprava:

Chyba může být inviduální u každé myčky. Zde budu popisovat závady F3 spojené v naší myčce.

Celé to začlo vylítáváním jističe a po té občas hlášení chyby F3, nakonec už myčka ani nejela a divně smrděla (spálená elektronika – plast). Po rozebrání to vypadalo takto:

20140321_102518 20140321_102523 20140321_102528 20140321_103352 20140321_112057

Podezdření bylo na topení s čerpadlem, muselo se vyndat. První co bylo divné, bylo že nešel sundat konektor napájení pro spirálu viz. černé kabely. Po sundání a proměření spirály bylo zjištěno, že je nefukční jedna pojistka ke spirále, tu jsme provařili CO2 (furt je tam druhá, kdyby náhodou). Potom byl odstaněn kus plastu do kterého zapadá konektor napájení pro spirálu, protože byl uplně spálený a při vyndavání úplně zničen, protože konektor nešel ven. To bylo opraveno klasickými konektory (samice) s ochrannými bužírkami.

Po této opravě se dalo topení zpět do myčky a proběhl pokus, při kterém po zapojení myčky do zásuvky topení začalo ihned hřát a i téct. To bylo způsobeno dvěma závadama:

  1. Vadný hlavní spínač. Šel i špatně zmáčknout a po rozebrání bylo zjištěno, že spíná 12V a 230V dvěmi kolíbkami, ale kolíbka pro 230V byla přilepená (v podstatě přivařená), takže byl kontakt furt sepnutý. Po rozebrání byl odlepen, očištěn a byl sestaven zpět. Ten kdo vymýšlel tento patent, by potřeboval kopnout do zadního otvoru. Smile1 Po zapojení do zásuvky začalo topení zase ihned hřát. Důvod viz. 2.
  2. Vadné relé na základní desce. Po rozebrání základní desky kam vedou kabely z hlavního spínače a proměření dvou relé co spínají 230V, bylo jedno furt spojené při proměření vzájemně všech kontaktů = vadné. Objednal jsem jiné z ebaye, které mělo rozepínací nohy navíc, oproti tomu co je na desce (stačí nohy odštípnout) a přišlo z Německa druhý den. Relé viz foto níže. Relé bylo vyměněno a topení už nejelo hned po zapojení do zásuvky.

    Připojení základní desky
  3. Unik vody z topení a čerpadla. Tato závada se způsobila nejspíše posledním mytím nebo možná také prvotním testováním při zapojení do zásuvky. Byla spálená gumička na jednom místě pod opertlováním kovového dílu s topením. Pokusil jsem se vše důkladně očistit a zalepit pastou REINZ (používaná na bloky motorů), bohužel po cca 3min kdy se seplo čerpadlo a začla hřát spirála hřát, začlo vše opět téct (asi se při ohřátí plast někde prohne nebo má kovový díl někde skrytou prasklinu).
20140411_152012 20140411_152020 20140411_152025 20140411_152411
20140411_152417 20140411_154136 20140411_154140 20140411_155113
20140411_155119 20140411_155129

Tento problém byl po hodně pokusech vyřešen. Koupením jiného topení přes inzerát na Bazoš.cz za 350,-kč. To přišlo a bylo přiděláno k čerpadlu. Po nasazení bylo vše OK, ale po cca 7min začla téct voda z propojovací gumy čerpadla, kvůli motex páskám, které se použily místo původních.

Motex pásky se nakonec nahradily pérovými a vše už je OK. Myčka už zase vesele meje nádobí Cool

 

DOUFÁM ŽE SE NĚKOMU TENTO „RÁDOBY“ NÁVOD HODÍ A BUDE SE VYVAROVAT CHYBÁM CO SE STALY NÁM. HODNĚ ŠTĚSTÍ PŘI OPRAVĚ Big Smile


Chyba Fb – oprava:
Fb

K opravě potřebujeme vyndat díl, který se nachází v zakroužkované části obrázku a je přidělaný jednou torx samořezkou.

mycka

 

Dále je potřeba díl rozebrat a vyndat mini plošný spoj s mikrospínačem a ten proměřit. Pokud nespíná nebo jen v koncových polohách (potřeba silněji zatlačit) je potřeba ho vyměnit za jiný. Potom vše zkompletovat a vrátit (popř namazat vazelínou).

20140508_172842

Chyba F6 – oprava:

Různě po cca 2-3min (později už pokaždé), po té co myčka napustila vodu, se začla zase vypouštět a napsala chybu F6 na displeji.

Problém spočíval v přívodní hadici, v které je průtokoměr (nejspíše zanesený nečistotami nebo kamencem), vyčíštění sítka nepomohlo. Koupila se nová přívodní hadice  kolem cca 1000,-Kč. Výměna není složitá.

Je potřeba hadici vymotat z myčky ven (nejdříve odpojit od přívodu vody), sundat original sponku u čerpadla (dát potom na novou hadici nejlépe novou motexu) a odpojit od řídící jednotky.

Napouštěcí přívodní hadice Aquastop Whirlpool, 481253029403

Napouštěcí přívodní hadice Aquastop Whirlpool, 481253029403


Chyby zobrazované na displeji myčky Whirlpool

RESET myčky

Reset myčky proveďte vždy, když se chyba zobrazí. Je to první krok k možnému odstranění závady. Reset se provede přidržením tlačítka start programu na dobu 3 až 10 vteřin v závislosti na typu myčky.

Chyba FA

Nesprávné nastavení tvrdosti vody nebo typu mycího prostředku. Pokud jsou tyto údaje chybně nastaveny a v nádržce máte sůl, pak dochází k nepřiměřenému pěnění a zobrazí se FA.

Chyba Fb

Vadný mikrospínač

Chyba F1

Podobná chyba jako F3, problém s ohřevem vody (spirála, vadné relé, ovládání relé, teplotní čidlo).

Chyba F2

Jedná se o únik vody do havarijní nádrže novějších typů myčky. V některých případech postačí myčku úplně vylít, nejlépe dnem vzhůru, a poté ji nechat alespoň jeden den otevřenou vysušit.

Chyba F3

Porucha ohřevu vody. V myčce může být hodně pěny nebo můžou být ucpaná ramena či hlavní filtr. Porucha topného tělesa nebo teplotního čidla je však pravděpodobnější.

Chyba F4

Závada vyčerpávání vody ven z myčky. Zkontrolujeme filtr v myčce, hadici a sifon, kam je napojena. Též možná porucha senzoru nebo čerpadla.

Chyba F5

Problém s motorem čerpadla. To se točí nesprávně nebo nefunguje vůbec.

Chyba F6

Jedná se o problém s přívodem vody. Překontrolujeme, zda teče z přípojného místa voda, potom hadici a sítko v místě napojení na myčku.

Chyba F7

Porucha průtokoměru přívodu vody. Provedeme stejné kroky jako u chyby F6.

Chyba F8

Závada hladiny vody pravděpodobně způsobená nadměrným pěněním v myčce nebo poruchou čidla.

Zdroj Chyb myčky: http://domacikutil.jex.cz


Závada od pana Šimona Matouška, který mi psal a dovolil zveřejnit jeho problém v jiném typu myčky Whirlpool:

Zanesená hladinová sonda v jímce

Chápu, že servis se musí nějak živit, kdyby byli všichni kutilové jako vy, přišli by chudáci na buben. :-) Proto zavolali manželce, že to bude stát 2500 a aby jim to vyšlo, vyměnili nějaké tesnění ve dveřích za 490,-

Takže:

demontáž krytu, (myčku jsem jim dovezl), zjištění závady, přetěsnění, čištění, přezkoušení, výměna těsnění horního ramene práce 1260,-, matroš 534,-, +20% režie +15%DPH a jsme na 2476,-

Platba za „ví kam sáhnout“.

Ano, máme tvrdou vodu. Takže příště – nalejt litr octa nebo kyseliny citrónové do prázdné myčky a efekt asi bude stejný.

Zdravím

77 thoughts on “Whirlpool ADP 6937 WH – Oprava Chyby F3, Fb, F6 + Chybové hlášky

  1. Petr Koutník

    Chyba Fb ….Dobrý den, nemohl byste mi napsat, co je to za mikrospínač? Pokouším se hledat na netu, ale zatím bez výsledku. Díky

    Reply
  2. Domácí Kutil

    Pokud si kopírujete moje texty, tak mě alespoň informujte. Ale jsem rád za šikovné kutily. Hodně zdaru.

    Reply
    1. chury721 Post author

      Pokud myslíte Chyby myčky, tak za to se omlouvám. Našel jsem je na několika webech, tak jsem myslel, že jsou to běžně dostupné informace. K článku jsem doplnil Váš zdroj.

      Reply
  3. Jiří

    Zdravím kolegy kutily, mám myčku Whirlpool WP 69, hláška Fb se objeví po řádném vypuštění, pak napuštění vody a až po 2 minutách mytí. Na všech programech stejně. dle Vašich zkušeností je Fb mikrospínač, to by myčka nešla spustit, nebo by vypnutí nebylo vždy ve stejný okamžik.

    Děkuji za jakoukoliv radu, nebo nápad. Jirbas

    Reply
    1. chury721 Post author

      Dobrý den,
      myčka nezačne hned po 1.otočení hlásit chybu Fb, trvá to cca do 3min (aspoň to tak bylo u naší).

      Reply
  4. Luboš

    Škoda, že nejsou obrázky. Sakra by se dnes hodily… 🙁 🙂

    Reply
  5. Mikop

    Ahoj.
    Připojím se k chybě Fb. Obrázky jsou již od někoho nahoře. Řešil jsem to již 3 x na stejné myčce, naštěstí né mojí. Vždy „odešel“ ten mikrospínač ve spodu v jednotce, která má na starost přepínání ostřiku. Po každém kroku sepne a myčka ví, že je nastaveno, co má být. Musím konstatovat, že je to ukázkové KURVÍTKO!!! Na té mojí se po cca 10 letech objevila chyba F2. Povolila se objímka přívodu vody a ta naštěstí pomalu naplnila spodní vanu, myčka správně zareagovala a vypla solenoid pro přívod vody. Ale k problému. Vyměnil jsem spínač (mimochodem, je skoro v každém čelním panelu s elektronikou, např. na zapínání) za mikrospínač, který jsem měl doma. Vyhodil jsem i celou destičku, upravil místo na jeho nové umístění a naletoval k němu přívody. Celé jsem to „zakápnul“ tavnou pistolí. Obrázky jsem z toho sice neudělal, ale níže je pár odkazů na „originál“ a náhradu. Ještě poznámku k tomu původnímu spínači. Má postříbřené kontakty a to „cvakání“ se děje na základě prohnutého kulatého plíšku, který překlene kontakty. Za prvé oxiduje ta postříbřená vrstva (řešil jsem to protříknutím přípravkem KONTOX) a za druhé se tlakem (kladívko, které mačká na spínač v myčce, je podepřeno docela silným pérkem) a to prohne ten plíšek ve spínači. Pak už se neděje nic.

    Originální náhrada:
    http://arduino-shop.cz/arduino/1253-mikrospinac-6x6x6-mm-tlacitko-1459621295.html?gclid=CLT-gOPbktECFQg6GwodglEKzA
    nebo
    https://www.gme.cz/tc-0103-t

    Moje náhrada:
    https://www.gme.cz/mikrospinac-zippy-sm-05s-01a0-z

    Reply
  6. Midloch

    Ahoj,

    mám pravděpodobně stejný problém. Závada F3 a po reset je myčka studená, takže podezírám topení. Dneska jsem dostal odvahu a myčku otevřel a je to to samé – konektor od topení je připečený a měřením to vypadá na pojistku (spirála má asi 40 ohmů).
    Jenže jak píšeš provařit CO2 jednak nemám možnost a ani si netroufám a protože se mi čerpadlo i s topením nepodařilo zatím vyoperovat ven, tak ani netuším kde a jak provařit.
    A teď tu radu: dá se vyměnit jenom topení, nebo je potřeba to shánět celé i s čerpadlem?

    Reply
    1. chury721 Post author

      Dá se vyměnit samotné topení bez čerpadla, teda v naší myčce to šlo. Sehnali jsme jiné na Bazos.cz

      Reply
  7. Bouda

    Pecka. Mikrospínač opravdu nefunguje. Jste bůh:) Zítra ho jdu koupit, přeletovat a snad to půjde…

    Chyba Fb, dlouho jsem si myslel že to je Chyba F6, proto jsem nemoh přijít na to kde je problém, když s přívodem vody nic očividně není 🙂
    Pak jsem si jeeště napustil myčku sprchou čím jsem si způsobil chybu F2 😀

    Dnes mám rozebráno, ale pocit, že tuším ke je problém je k nezaplacení.
    Nevíte koik by si za opravu vzal opravář?

    Reply
    1. chury721 Post author

      Tak super, že můj polonávod funguje a hlavně pomáhá 🙂 Opravář by si vzal asi dost, hlavně aby kvůli mě nepřišli na buben :))))

      Reply
      1. Bouda

        Tak dneska jsem přepájel. Slavnostně otočil myčku a protože jsem věřil, že to půjde tak jsem na první spuštění přizval manželkku a ihned vyskočila chyba F2 :D. Naštěstí to bylo jen kvůli tomu, že od posledního spuštení jsem jí nevyresetoval (bylo to 10s hrůzy, než mi to došlo). Po resetu vše začalo fungovat a už konečně myjeme. Až teď jsem si uvědomil, jak jsem si na myčku zvyknul.

        Mimochodem spínač stál 10Kč.
        Manželka kuchyň vytírala asi 3x (i když jsem jí říkal, že jí tam našlapu ještě nekolikrát).
        A oprava samotná zabrala 30minut vyndat a otočit myčku. 10minut najít tlačítko. 15minut pájení. 30 minut narvat vše zpět. Nejhorší bylo najít tento blog s postupem, to trvalo, tak 2 hodiny 😀

        Udělal jsem si to sám a to je k nezaplacení 😀

        Moc díky.

    2. Petr

      Nazdar kutilové já měl také chybu Fb,také sem myslel, že jeto F6 a bádal sem nad přívodem vody.Pochopitelně marně,takže pan opravář(přijel ke mě domů)diagnostikoval chybu jako vadný “ divertor“ cena dílu 1350 Kč+práce,doprava=2000 Kč. Po výměně sem vyzkoušel díl a zjistil,že motorek je ok,a vada byla v ONOM mikrospínači u kterého typuju cenu cca 30 Kč.Inu otočení šroubku 1Kč, 1000 Kč -věděl kterým .

      Reply
    3. Bouda

      Tak chlapy. Spínač vydržel 3 roky a dnes opět chyba Fb 🙂
      Už naštěstí víím jak na to. Tuhle diskuzi jsem chvíli hledal 😀 Myčka stále slouží a jeslti přes koronou zavřené krámy seženu nový spínač, tak doufám, že ještě pár let pojede 😀

      Reply
  8. Petr

    Dobry den
    Skace mi doma chyba F1 a bemuzu najit co to vubec znamena a tady to taky nepisete…dekuji za info Pavlasek

    Reply
    1. chury721 Post author

      Chyba doplněna.
      Chyba F1
      Podobná chyba jako F3, problém s ohřevem vody (spirála, vadné relé, ovládání relé, teplotní čidlo).

      Reply
  9. Mirek

    Dobry den,
    prošel jsem si stejnou evolucí jako vy:
    1) nejdřív vadné topné těleso + připečený konektor a stejně přepálená teplotní pojistka
    2) po dalším roku Fb – micro spinač také vyměněn -ten mi dal zabrat, tehdá návod na internetu nebyl
    3) a teď mi to začalo hlásit F5, paradoxně jen někdy. neřešil jste i tento problém? Voda teče, topení topí, voda stříká, ale upřímně, jestli stříká přesně v okamžik, když to vyhodí sporadickou chybu vysledovat nedokážu. Podle dosavadního vývoje to vypadá, že chyby se u Whirlpoolu projevují u různých zákazníků stejně.

    Reply
    1. chury721 Post author

      Chybu F5 jsme neměli. Mělo by to být:
      Chyba F5 – Problém s motorem čerpadla. To se točí nesprávně nebo nefunguje vůbec.
      Napadá mě zkusit zkontrolovat motor, jestli při zahřátí třeba napřidírá – dát do serie Ampermetr a koukat jestli se nezvyšuje proud, takto jsem vypozoroval špatné čerpadlo na elektrickém kotli.

      Reply
      1. Mirek

        Tak jsem se k tomu dostal až teď. Řídící elektronika dávala napájení pro čerpadlo správně, tak jsem se jal rozebrat čerpadlo. Konstrukce oběhového čerpadla je celkem dobra, motor je bezkartáčový, proto jsem byl zvědav, kde je problém.
        Při rozebírání mi už bylo divné, že se čerpadlo neotáčí zlehka. Později ani rotor čerpadla nešel snadno vysunout ze statoru. Permanentní magnety jsou na rotoru zalité v plastovém válci. Tento plastový válec je zcela deformován a magnety jsou jakoby nabobnalé viz foto. Na 1. a 2. fotce je patrné jak je stěna válce se zalitými magnety na jedné straně rovná a na druhé prohnutá. Rozdíl průměru válce je cca 1,5mm, což způsobovalo drhnutí ve statoru s elektromagnetickými póly.

        Foto zde:
        http://imgur.com/a/tssxO

        …teď jen někde sehnat náhradní díl…

    2. Marek

      Mám do zbierky podobný rotor ako ten váš. Vďaka vaším fotkám sa mi ho podarilo vybrať.
      Ako ste postupoval? Kúpil ste nové čerpadlo, alebo ste niekde zohnal len samotný rotor?
      Vďaka…

      Reply
      1. chury721 Post author

        kupovali jsme jen ohřev, čerpadlo běží stále od výroby 🙂

  10. Mara

    Právě jdu převrátič myčku na bok kvůli chybě Fb. Klobouk dolů kolego že jste se podělil!

    Díky a ať se daří!

    … zdraví
    Marek .

    Reply
  11. Viktor Hrabánek

    Myčka Whirlpool ADP 5968 po 18letech provozu začala ukazovat kód F3 a zapínací tlačítko 3x bliká.
    Po změření topného tělesa 25ohmů, jsem otevřel plošňák elektroniky a byl vypálenej plošňák od relé co spíná topení.
    Oprava: Vypájení relé, změření, vyzkoušení zda spíná a zapájení.
    Po zapojení myčka opět funguje
    Kdo by potřeboval tohle relé Omron G2RL-1A-E 12VDC,
    dá sehnat na http://www.tme.eu/cz/ cena krásných 65kč

    Reply
  12. Jakub Hájek

    Dobrý den, díky moc za tuto stránku, myčku Whirlpool ADG 6240 máme 3 roky a chyba Fb,“kurvítko“ zafungovalo bezchybně, propracoval jsem se až k mikrospínači, vypadal děsně, všude vlhkost, tak snad to bude tím. Tak jsem pár podobných kousků a pájku a vazelínu objednal a za 2 dny to mám doma a místo účtu za opraváře mi zůstane ta pájka napříště 🙂 Díky moc

    Reply
  13. jarek

    dobry den prosim vas mam takový problem s moji myčkou wirpool lympia dal nevím . problem spočívá v tom ze sem ji překoupil a nejede zpočátku najela pekne ale pak se sama vypla udělala to snad dvakrát a pak uz se nezapla vůbec koukal jsem dolu ale tam bilo sucho ani žádný slus nebo něco co by se dalo vypozorovat skratka mam doma kus nepoužitého nerez plechu. dekuji za každou radu cim by to mohlo být. dekuju…

    Reply
  14. Aleš

    CHYBA Fb – vydný mikrospínač
    Děkuji za radu skutečně stačilo vyměnit mikrospínač a vše funguje!

    Reply
    1. Wert

      Ahoj, kde se dá sehnat ten mikrospinač? Mám ho vymontovaný, ale v GME ho nemají.

      Reply
  15. Martin

    Chyba Fb… dobrý den, děkuji ! Vyměněn mikrospínač, myčka zase myčkuje…. 🙂

    Reply
  16. sj

    Kde se nachází ten hlavní spínač co jste mel přiškvařený Děkuji

    Reply
  17. Petra

    Dobrý den, dlouho mě trápila chyba Fb. Vždycky myčka nějaký čas šla, poté zase třeba 10x neumyla a hlásila chybu Fb, pak zase nějaký čas fungovala až do teď. Po třech minutách vždy vyhodila chybu a konec. Dle Vašich rad jsme koupili mikrospínač za 3 Kč, myčku rozebrali, manžel naletoval nový mikrospínač a ono to opravdu funguje!!!!! Jste bůh!!!!!! Moc děkuji, že jste se podělil, ušetřil jste nám pár tisícovek za opravu v servisu:-*

    Reply
  18. Ondřej

    Dobrý den pánové,
    předem bych chtěl poděkovat autorovi za článek, moc mi pomohl. Měl jsem prvně chybu oběhového čerpadla, rotor vypadal podobně jako na fotkách Mirka. Třeba to někomu ještě pomůže. Já se tento problém jal řešit tak trochu hrubou silou. Nejdříve jsem pilníkem na železo na hrubo zbrousil onu bublinu na plastovém kritu magnetů, poté doladil jemným smirklem téměř k dokonalosti, máznul olejem a zkompletoval (rotor se již ve statoru tichu volně). A světě div se, myčka myje.

    Reply
    1. Roman

      Zdravím, tak dnes som tú našu potvoru povalil na bok 🙂 a rovnaký problém. Rotor. Tak skúsim to nejako spilníkovať, hádam to pomôže, ak to Vám funguje…

      Ď

      Reply
      1. Ondřej

        Zdravím Romane, mě funguje zatím bez problémů. Přeji hodně zdaru. ?

    2. Roman

      Zdravím,

      tak to spilníkovanie pomohlo, ale žiaľ len na pár dní. Od 29.12 do 6.1 🙁
      Pár krát umyla a včera večer tá potvora znovu pípala F5.
      Neviem, možno som to spilníkoval málo, aj keď sa rotor točil hladko a voľne (po mojom „vysoko technickom, odbornom a profesionálnom“ zásahu 🙂 modelárskou brúskou, keď som zbrúsil možno len 0,5 mm…).
      Tak teraz neviem, znovu rozobrať a riadne zbrúsiť (len sa obávam, že potom už ten magnet na rotore nebude mať čo držať, keď zbrúsim plast okolo), alebo ešte razantnejší zásah, natvrdo vybrať magnet,ktorý je asi odlepený od osi, zalepiť (ale čím) a zaliať (rovnako neviem čím)…
      Alt. 2 neviete aké obehové čerpalo na Whirlpool ADG 8921 IX, ktoré by som tam mohol použiť?

      Ď.

      Ď

      Reply
  19. Jana Miličkova.

    Dobrý den neznáte někdo opraváře i domácího který by dovedl opravit myčku Whirlpool 6smysl,píše mi chybuF1 a včera se přepla nacgybu F2 .Zkoušela jsem laicky vyčistit filtry a nic.Než se obrátím na servis zkoušim jestli by to nezvladl někdo soukromě.Servis zase vystřeli cenu tak kdyby toněkdo opravil za rozumnou cenu byla bych raději.Může to být i kutil. Prosímz okolí Havířova.Moc děkuji kdyby se někdo našel

    Reply
  20. Kratochvil

    Prosím o tadu propálená pojistka na jedné straně topení, kde ji mám hledat a za jakou vymněnit?
    Velice děkuji za radu.

    Reply
    1. chury721 Post author

      Je vidět například zde: foto, mezi paticí a kontaktem na spirálu (teplotní pojistka je v plastovém pouzdře), lze proměřit pípákem.

      Reply
  21. Boris

    zdravým všetkých, nakoľko sa pri mne tiež objavila chyba Fb a chystám sa na výmenu divertora, porosím Vás o radu, ako pri ADG 9850 vypustím / odčerpám vodu, aby som pri prevrátení umývačky hore nohami nevytopil celú kuchyňu? ďakujem

    Reply
  22. Jana

    Dobrý den, již delší dobu bojuji s myčkou Whirpool ADP6838. Je sice 11let stará, ale fungovat by ještě mohla. Začala hlásit chybu Fb – vyměnili jsme podle rady mikročip a zase jela bez problémů, ale jen 2 měsíce. Teď opět stávkuje a po půl hodině mytí zase Fb, mikročip opět vyměněn, a chyba zase stejná. Můžete mi poradit, čím to může být? Ještě pár měsíců bych potřebovala, aby fungovala. Na jaře plánuji novou kuchyň a i myčku. Proto nechci volat servis a zbytečně přeplatit , pokud by se jednalo o nějakou blbost. Moc děkuji za radu.

    Reply
    1. chury721 Post author

      Mrknout jestli je mechanizmus uvnitř v pohodě, popř osazení na hřídelce, která se zastrkává dovnitř myčky. Mikrospínač může být OK, ale pokud se mechanizmus nehýbe, není mačkaný mikrospínač => Fb.

      Reply
  23. Jarda

    Ahoj kutilové. Chybu fb řeším cca 6 let. Poprvé byla v záruce, tak to nestálo nic, ale opravář říkal že 2000kč by to stálo a že je tam vadný micr.spínač.Od té doby jsem už vyměnil 3 za 21 kč, značná úspora. Teď jsem se dostal do fáze, ževýměna nepomohla. Aninevim kde jsem našel, žemusí motorek dát se spínačem min. 10 signálů za min. Při testování naměřím jen 8x.Nezbylo nic než koupit nový dirvektor cca 750kč.aopět je doma klid.
    Zdar kutilům.

    Reply
  24. Barbora Kucerova

    Mam prosbu. Mycka Whirpool 6th Sense mi behem myti zacala pipat a blika start. Nepomohlo ani tlacitko start pridrzet tlacitko start pro restart, ani vypnout mycku v poj.skrini. Dokazal by nekdo mi takto na dalku poradit?
    Moc dekuji.
    BK

    Reply
    1. chury721 Post author

      Najít na Internetu podle modelu manuál a vyčíst z něj, jak vyhodnotit o jakou chybu se jedná. Může to třeba být počet bliknutí LEDky.

      Reply
  25. Roman

    Zdravím všetkých užívateľov výrobkov WHIRLPOOL.Vlastníme už desiaty rok umývačku riadu WHIRLPOOL ADP6839 a v takomto veku sa stáva že častejšie si „píše“ F4.Ale dnes to bolo dosť vážne (22.12.2019) a naozaj som zamýšľal že bude asi niečo nové pod stromček.Aj po prečistení filtrov umývačka stále iba „vrčala“.Už som mal skrutky (torx) z bočného plechu odkrútené.V tom ma napadlo prečistiť prívodnú hadicu tlakom vody z vodovodu.A veru jednoducho pomohlo.
    Poznámka a otázka: bočné plechy stále nešli demontovať,tak sa pýtam ako sa vyťahujú.Aby som sa dostal k čerpadlu a pod.Ďakujem za radu a prajem všetkým krásne Vianočné sviatky.

    Reply
    1. Jose

      Mam vestavnou mycku a ta ma na bocich plechy s jednoduchou demontazi ty nechavam byt, vetsina dulezitych dilu mycky je dole u zeme. Mycku staci povalit na zada nebo na bok a ve spodku je kryci plech strev mycky, ten je prekryty spodnim malym plechem pod dvermi. U me to je 6 torx sroubku a jsem uvnitr.

      Reply
  26. Jose

    Diky za navod. Mycku mam 8 let. U me to zacalo chybou F6 v nedostatecnem privodu vody. Sitko na hadici cisty, vody teklo dost. Mycku jsem napojil na vodu na jinem miste a to uz ukazalo chybu Fb. Kutvitko (mikrospinac za 3 Kc na plosnem spoji) jsem opravil. Mikrospinac mam nizsi nez original.

    Reply
  27. ROMAN

    ďakujem za radu,,,až v takej fázy to nebolo aby som tju „zvalil“ na zem.Ono sa to rozbehlo ako má až do týchto chvíľ funguje a tie roky čo má za sebou tak skutočne spoľahlivo.No uvidíme čo ju čaká v budúcnosti okrem pochodu na zberný dvor.Ešte raz ďakujem a prajem Šťastný Nový Rok 2020

    Reply
  28. Jan Ryšavý

    Dobrý den! Whirpool myčka adg-8921-ix – chyba F1. Myčka skoro dojela celý cyklus 6.smysl. Pak zahlásila chybu F1.
    Nesetkal se někdo s poruchou stejného typu? Na you tube: https://www.youtube.com/watch?v=-aKDE2hpE9g doporučovali výměnu termistoru, ale na naší myčce se termistor nenachází na stejném místě. Nedaří se mi ani dlouhým stiskem startovacího tlačítka mycího programu myčku restartovat. Poradíte prosím?

    Reply
  29. Karel

    Zdar kutilové,myčka 6937ADP hlásila chybu Fb.Po konzultaci s opravářem cena 2500kč.Výměna mikrospínače za 2kč nepomohla.Po delším pátrání jsem našel a koupil rozdělovač vody 599kč a simering 95kč.Vyměnil a v současné době funguje.

    Reply
  30. tomiki

    Zdravím, mám dotaz zda se někdo nesetkal se závadou že topení jede stále (i při jen oplachu) do té doby než zasáhne tepelná pojistka a vyhodí jistič. Obě relé i hlavní spínač nejsou slepeny a spínají správně. děkuji

    Reply
    1. Radek Tandler

      Tohle by mohla být chyba slepených kontaktů relé v řídící jednotce.

      Reply
      1. Radek Tandler

        Omlouvám se, měl jsem zakrytou druhou část Vašeho příspěvku. Jestli píšete, že relé není slepené, pak snad jen ovládací obvod relé.

  31. Milan

    Potřebuji poradit zůstala mi voda v micce a když ju zapnu po dvou minutách mi napíše errrl jde to opravy prosím

    Reply
  32. Jindřich Šindelář

    Všechny zdravím, neporadil by mi někdo, kde by se dala sehnat pojistka k topné spirále (tepelná pojistka) ??? Jedna odešla a nechce se mi věřit, že bych musel kvůli tomuhle jednomu ku…… kupovat celé čerpadlo s topnou spirálou…
    Předem děkuju za info,

    Čert.

    Reply
    1. Jan

      Mě tuhle chybu opravář opravil za 600 Kč, tím, ze to pred pojistkou odstrhl a přemostil za pomocí klasicke cokolady. Že prej to má pojistky 2 a jedna pry staci. Mycka ohriva dal..

      Reply
  33. Jarka Spurná

    Dobrý den, nevíte jak vyndat relé, u pračky whirlpool 6 sense, pračka mi hlásí chybu F27. Děkuji za odpověď.

    Reply
  34. Jaroslav

    Dobry den, mám myčku 6smysl. Napustí vodu a stop už nic neděla , program běží dál odečítají se minuty, ale nic se neděje. Vodu vypustím křížkem a tak to zkouším dokola. Minulý týden takhle naběhla. Teď už zase dva dny nejde. Poradí někdo? Děkuji

    Reply
  35. Jiří

    Zdravím, může mi někdo poradit, mám myčku WHIRLPOOL a přerušovaně mi spíná topná spirála.
    V sepnutém stavu zůstává cca 5 sek. Tak se to opakuje cca. 30 krát. Odběr spirály je 9 A
    Děkuji za radu

    Reply
  36. Veronika

    Dobrý den, whirpoolka , dcera naplnila, zapla, chvilku šla a pak vyhodila pojistky až na hlavním jističi…..chyba F6 pak skočí E4

    Reply
  37. Jana

    Dobrý den všem, ja patram po chybě F 1, nevíte někdo prosím . Děkuji

    Reply
  38. Mike

    Zdravím do klubu F6 – E3 (Fb)
    u Whirpool ADG 6240/1 se během jedno týdne objevila párkrát chyba (F6 E3), ale nakonec myčka začala fungovat. A po týdnu šlus a ani se nehla – oplach, ale šel (divné).
    Očištění optického čidla nepomohlo a již jsem se chystal objednat nové, jelikož se mi zdálo, že je uvnitř vidět orosené místo. Nicméně jsem si všimnul zaschlých skvrn na jednotce divertoru a jal jsem se to přeci jen zkontrolovat. Dle očekávání byl mikrospínač a tištěný spoj zaoxidovaný. Mikrospínač nespínal a ani nepípl -takže KO. Jelikož se blbě shání vyřešil jsem to vykucháním mikrospínače z tlačítka bezdrátového zvonku, který se mi doma válel. Rozměrově shodný jen se 4-mi vývody po stranách. Nožičky sice nepasovali, ale do tišťáku jsem si vrtnul nové dírky a přebytečné nožičky ucvaknul, připájel a myčka po resetu zdá se myje dál.

    Takže díky za rady a mikrospínačům zdar!

    Reply
    1. Hana

      Dobrý den,prosím vás,kde najdu v myčce mikrospínač ?? Myčka hlásí chybu F7 ,sítko vyčitěno,vše umyté..Týden myčka jela,dns opět chyba F7..a tak si říkáme,zkusíme vyměnit mikrospínač na který tady lamentujete..jenže kde mikrospínač je ?? Poradíte ??
      Díky Hanka

      Reply
      1. chury721 Post author

        Umístění mikrospínače je vidět na fotografiích. Modul s převody kde se mikrospíač nachází je v zakroužkované oblasti.

  39. Martina

    Dobrý den,

    myčka Whirlpool aquastrem mi píše SENSE 01 a nefunguje. Víte někdo co to znamená?

    Reply
  40. Milan

    Zdravím, chyba Fb u 11 let staré myčky ADG8920. Původně jsem myslel, že je to chyba F6, ale je to Fb. Myčka občas myla a občas začala po ca. 10 minutách pípat a zastavila se. Po rozdělání myčky mikrospínač vypadal naprosto v pořádku, žádné znečištění, žádná vlhkost. Nicméně po proměření občas sepnul a očas nesepnul. Mikrospínač jsem zakoupil na linku níže, jak bylo výše v komentářích uvedeno, nicméně úplně originální náhrada to není. Musíte zbrousit trochu knoflík na mikrospínači a nožičky také nesedí do dírek na plošňáku atd. Po výměně ale myčka opět funguje. Díky moc !!! :o)

    http://arduino-shop.cz/arduino/1253-mikrospinac-6x6x6-mm-tlacitko-1459621295.html?gclid=CLT-gOPbktECFQg6GwodglEKzA

    Reply
  41. Michaela

    Dobrý den jak vypustim mycku Whirlpool ADP 6937 píše mi to f6

    Reply
  42. Michaela

    Mycka Whirlpool ADP 6937 chyba f 6 jak vypustim mycku

    Reply
  43. Milan

    Dobrý deň. Poprosím o radu s umývačku Whirlpool adp5600. Nefunguje mi ohrev vody.
    Uż som vymenil riadiacu jednotku a NTC čidlo a aj kábel od čídla do riadiacej jednotky. Špirála má 26ohmov takže by mala byť dobrá. Viete mi poradiť čo by to ešte mohlo byť?
    Ďakujem.

    Milan

    Reply
    1. chury721 Post author

      Zkoušel jste zapnout spirálu napřímo přes jistič a kabel do zásuvky? Tím bych asi začal, než bych začal měnil ostatní věci.

      Reply
  44. Patrik Tóth

    Mám myčku 6zmysel asi tak 4 roky za tú dobu nolo asi 3x spustená. Nevypisuje žiadnu chybovú hlášku.Spustím program natiahne si vodu ale nezačne ciklus umývania len vypne a za cca 30 sekund zapne vydáva taký slabohrkotajúci zvuk a znova vypne,bez chybovej hlášky.Nemáte tušenie kde môže byť chyba???

    Reply
  45. Martin David

    Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli někdo nemáte zkušenost s chybou F6 EC u myčky Whirlpool ADG6240?

    Reply

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *